TOP 10 - All time

Poster Ime Više

The Shawshank Redemption

Dvoje zatvorenih muškaraca vezuju se duži niz godina, pronalazeći utjehu i eventualno iskupljenje djelima zajedničke pristojnosti.


Nominiran za 7 Oscara. Još 21 pobjeda

See more

The Dark Knight

Kad prijetnja poznata kao Joker nanese pustoš i kaos na stanovnicima Gothama, Batman mora prihvatiti jedan od najvećih psiholoških i fizičkih testova svoje sposobnosti borbe protiv nepravde.


Dobitnik 2 Oscara. Još 153 pobjede

See more

Inception

Lopov koji krade poslovne tajne korištenjem tehnologije dijeljenja snova dobiva obrnuti zadatak da ideju usadi u um C.E.O.


Dobitnik 4 Oscara. Još 152 pobjede

See more

Fight Club

Neispavani uredski radnik i izrađivač sapuna koji se brinu o vragu čine podzemni borbeni klub koji evoluira u nešto puno, puno više.


Nominiran za 1 Oscara. Još 11 pobjeda

See more

Pulp Fiction

Život dvojice mafijaša, boksača, gangstera i njegove supruge te dvojca zalogajničkih bandita isprepliću se u četiri priče o nasilju i iskupljenju.


Osvojio 1 Oscara. Još 69 pobjeda

See more

Forrest Gump

Predsjedništva Kennedyja i Johnsona, događaji u Vijetnamu, Watergateu i drugi povijesni događaji odvijaju se kroz perspektivu čovjeka iz Alabame s koeficijentom inteligencije 75, čija je jedina želja ponovno se spojiti sa svojom dragom iz djetinjstva.


Osvojio 6 Oscara. Još 44 pobjede

See more

The Matrix

Kada lijepa neznanka odvede računalnog hakera Nea u zabranjeni podzemni svijet, on otkrije šokantnu istinu - život koji poznaje složena je prijevara zle cyber-inteligencije.


Dobitnik 4 Oscara. Još 37 pobjeda

See more

The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring

Krotki Hobit iz Shirea i osam suputnika krenuli su na put da unište moćni Jedan Prsten i spasu Međuzemlje od Mračnog Lorda Saurona.


Dobitnik 4 Oscara. Još 114 pobjeda

See more

The Lord of the Rings: The Return of the King

Gandalf i Aragorn vode Svijet ljudi protiv Sauronove vojske kako bi skrenuli pogled s Froda i Sama dok se Jednim Prstenom približavaju planini Doom.


Dobitnik 11 Oscara. Još 198 pobjeda

See more

The Godfather

Ostarjeli patrijarh iz dinastije organiziranog kriminala prenosi kontrolu nad svojim tajnim carstvom na svog nevoljnog sina.


Osvojio 3 Oscara. Još 26 pobjeda

See more